Így válassz cégtáblát!

A cégtábla választáson nagyon sok múlik. Ezt látják meg először a járókelők a kirakat felett (ha van). Hangulatot, és professzionalizmust közvetít, hívogat, avagy riogat. Ne nyúlj mellé, menj biztosra tanácsainkkal!

Égetően fontos, hogy a cégtábla milyen környezetben helyezkedik el. Ettől függ az is, hogy milyen színeket jó alkalmazni a színválasztás során. Elsődleges elvárás, hogy a tábla kitűnjön a környezetből. A táblarengetegben azt veszik észre először, akinek a táblája színben, stílusban is eltér a többiekétől, azaz nem olvad be a környezetbe.

Világító doboz, portálreklám. Kb. 6 méter szélességben, feszített nyomattal.

Cégtábla választás világítással vagy anélkül?

Külön bónuszpont, ha a tábla este is ki van világítva, így a nap 24 órájában szem előtt lehet. A világítást érdemes LED-es megoldással kivitelezni. Élettartamban, fogyasztásban jóval megelőzi a hagyományos fénycsöves világítást. A LED-kijelzőn pedig a statikus cégtábla állandóságával szemben tetszőleges időközönként váltogathatod az információt.

Gondold hát végig, milyen üzenet legyen a cégtáblán, mert attól függ, melyik fenti megoldás lesz a testhezállóbb. Ne kapkodd el a dolgot, hiszen a jó cégtábla hozzájárul az összképhez, és elősegíti, hogy a járókelőkben kedvező vélemény alakuljon ki a cégedről.

A kivitelezők szerencsére már rengeteg plusz információval tudnak szolgálni a cégtáblát illetően, s ötleteikkel, kiviteli variációikkal segítenek a döntésben.

Keress Bennünket bátran!

Néhány jótanács ha neked is cégtáblára van szükséged:

  • Ügyelj arra, hogy a tábla stílusa, színvonala illeszkedjen a cég imázsához.
  • Olyan helyre tedd ki, ahol biztosan észreveszik! Elhelyezhető a tetőn, homlokzaton, a falon, vagy akár az út mellé építve is.
  • Előfordulhat, hogy a kihelyezéshez darus kocsira van szükség, ennek költségét is számítsd bele a kiadásokba.
  • Figyelem, ha szűk utcában van a székhely, és kicsi a tér, szinte észre sem lehet venni a falsíkra helyezett táblát. A falsíkra merőleges tábla itt, és szélesebb utcában is feltűnőbb.
  • Járj utána, szükség van e hatósági engedélyhez a cégtábla kihelyezéséhez.
  • Az sem szerencsés, ha a tábla beljebb van a fal síkjánál, kevésbé látható.
  • Bánj csínján a grafikával, a dizájnból is megárt a sok! A betűk olvashatósága alapkövetelmény, és fontosak a kontrasztos színek is.

 

Hogyan indulj el ha cégtáblát vagy cégfeliratot szeretnél készíttetni?

  1. Elsőként célszerű fotót küldeni hogyan is néz ki az üzlet környezete, az üzletportál. Ebből a szakember rengeteg információt kap és a kívánt cégtábla választáshoz sok értékes tanácsot tud adni.
  2. Biztosan láttál már szép megoldást ami tetszik, ilyenkor azt nyugodtan alapul lehet venni, ebből kiderül a stílus és a kivitelezés. Elmondod mit szeretnél sugallni a cég-felirattal.
  3. Döntsd el mennyit szeretnél a cégtáblára költeni. Itt mérlegelni kell azt is, hogy a cégtábla jellemzően nem hónapokra készül, hanem sok évre. Inkább készíttess olyan cégtáblát vagy cég-feliratot ami célt ér, felfigyelnek rá és értékelik ügyfeleid, mintsem olyat ami olcsó, de nem éri el hatását!
  4. Mekkora méretben gondolkodsz? Ha nem tudod pontosan mekkora méret lenne ideális, hogy messziről észrevegyék és esztétikus legyen a felületen, egy szakember segíteni fog.
  5. Világítással vagy világítás nélkül szeretnéd, itt is érdemes a környezetet alapul venni. Észreveszik e majd vajon a járókelők, mennyire simul bele vagy épp vész el a cégtáblák rengetegében?
  6. Cégtábla pozíciója, adottságok és az észrevehetőség a fő szempont.
  7. Cégtábla anyagválasztása, a sugallt hatás minősége sokszor anyagválasztáson múlik. (fém, műanyag, fa stb., és ezeken belül a finomságok)
  8. A fő szempontok megadása után pedig megkapod az ajánlatot..

Cégtábla vagy cégfelirat?

Bár a köztudatban minden reklámtáblát, cégtáblát, betűkből álló feliratot, LED kijelzőt, irányító és tájékoztató táblát, sőt még a megállító táblákat is cégtáblának hívják.
A szakmában árnyaltabb és szakmailag pontos megnevezések is vannak és amikor megkeres az érdeklődő egy cégtábla gyártót, biztosan pontosítanak.

Egy rövid áttekintés a fő típusok esetén melyik melyik:

Cégfelirat

Külön-külön betűkből megjelenített logó és felirat. Ez lehet könnyű habbetű (austrotherm), kemény plexi, műanyag vagy fém betűkből is készülhet.
A falra felkerülhet ragasztással, távtartókkal vagy betűlétrára szerelve.

Habbetű felirat, festett logóval. Közvetlenül a homlokzatra rögzítve.

Cégtábla

Műanyag, fém vagy egyéb lemez grafikával ellátva. A kezdő cégek vagy az alacsonyabb költségvetéssel rendelkező cégek számára ideális választás.. Egy jó grafika telitalálat, még akkor is ha nem a legexkluzívabb és legdrágább lemez alapot választja.
Egyedi formában is készülhet.

Első ránézésre trükkös. Garázsajtóra applikált dekoráció, nyomtatott öntapadó fólia, matrica dekor. Ettől lesz valami igazán egyedi és hangsúlyos. A garázsajtók felett pedig a cég elérhetőségét és a tevékenységet mutató cégtáblák.

Világító cégtábla, vagyis világító doboz

Mélységgel rendelkező “doboz” szerkezet, amiben belső LED világítás van. Nagyobb méretű világító dobozok feszített ponyvával készülnek az egybefüggő nagy felület.
Alkonyat után homogén megvilágítás és tündöklő erős fénnyel hirdeti céged, amit nem lehet nem észrevenni.

Világító totemoszlop

Akkor érdemes ezt a reklámoszlopot választani, amikor az üzlet eldugottabb helyen van és nehezebb észrevenni.
A cégreklámot az út mellé kihelyezve az is észreveszi aki nem ide jött. Erősebb reklám, figyelemfelkeltőbb kivitel.
Sokféle kivitel, méret és megoldás létezik.
Egy és kétoldalas kivitel …

Triumph Budapest világító totem. Plexi beültetéssel, elegáns fém alapon.