Grafikai tervezés

Minden reklámeszköz hatékonysága nagyban függ a rajta elhelyezett üzenettől.

Maga az üzenet is fontos, ezért azt megfelelően kiemelni, és gusztusossá, kívánatossá és emlékezetessé tenni az igazi kihívás.

Cégünk teljes körű reklám-szolgáltatásai között hangsúlyt fektet a grafikai szerkesztésre, hiszen nem minden ügyfelünk rendelkezik grafikus alkalmazottal.

Vállaljuk az egyszeri reklámmegjelenések designjának, vagy komplett cégimázsának kialakítását

Egyeztetés céljából keresse fel kollégáinkat, és egyeztessen időpontot megbeszélésre!


A TÖKÉLETES GRAFIKA ...
 

 
Tudnivalók a grafikai anyagleadással kapcsolatban:

A minél hatékonyabb és problémamentesebb együttműködés érdekében az alábbi információkkal szeretnénk hathatós segítséget nyújtani:

Grafikák leadása:

Honlapunkon minden termékünk oldalán a segédletek fül alatt találhatóak szerkesztési segédletek, melyek minden szükséges információt és sablont tartalmaznak.

Kérjük megrendelőinket, hogy lehetőség szerint ezeket a segédleteket használva állítsák össze és adják le grafikáikat, vagy feltétlenül továbbítsák még a tervezés megkezdése előtt grafikusaiknak, így elkerülhető az esetleg elsőre nem megfelelően megszerkesztett anyagok újraszerkesztése. Ezzel időt és költséget takaríthatnak meg.

Méret:

A grafikát 1:1-es méretarányban kell elkészíteni. Pl.: Ha 85x205 cm-es rollupra szeretnénk kreálni egy anyagot, akkor pontosan ekkora méretre kell alakítani.

Kifutóra nincs szükség, csak abban az esetben, ha ezt külön kérjük a grafikai szerkesztési segédletben.

* A kiadványszerkesztő programban ne egy tetszőleges méretű lapra legyen szerkesztve a grafika, hanem a beállított oldalméret egyezzen meg a grafika befoglaló méretével! (Ennek megfelelően a kifutók és vágójelek, ha szükségesek az oldal vágott méretén kívül helyezkedjenek el!)

* Mérettől függően érdemes egy egészséges távolságot tartani az információknak a lap szélétől, hogy az utómunkálatok során hasznos tartalom biztosan ne vesszen el.

*A grafika arányosan kicsinyített méretben történő szerkesztését csak akkor ajánljuk, ha kizárólag vektoros elemeket tartalmaz.

* Amennyiben nem csak vektoros részek alkotják a grafikát, akkor figyelembe kell venni, hogy a pixeles alkotóelemeket, képeket arányosan nagyobb felbontásban kell a file-ba helyezni, és ennyivel nagyobb felbontásban is kell menteni a végfile-t.

Pl.: ha 1:2 méretarányban szerkesztem a grafikát, akkor a képelemnek a min. 100 dpi felbontás helyett 200 dpi felbontásban kell bekerülnie, és így 200 dpi felbontásban kell a végfile-omat is mentenem, hogy ez a minőség meg is őrződjön, mikor a gyártás során a teljes méretben nyomtatják.

Felbontás:

Javasolt felbontás a 150 dpi vagy 60 pixel/cm, de minimum 100 dpi vagy 40 pixel/cm felbontásban kérnénk az anyagokat a lehető legjobb nyomtatási minőség érdekében.

* Kis méretnél, apró betűk, vékony vonalak megjelenítésénél (pl. névjegy, szórólap, stb.) 300 dpi felbontás szükséges a jó minőségű nyomtatási kép eléréséhez (5 pt-nál kisebb betű zavaros betűképet eredményez digitális nyomtatásban).

*A tervezés befejeztével érdemes adott programban (pl. Photoshop, Adobe Acrobat) felnagyítani 100%-os nézetre a grafikát, így azonnal láthatjuk, milyen lesz majd az 1:1 arányú nyomtatási kép. Amire figyelni kell, hogy ne pixelesedjen, ne homályosodjon a kép vagy a szöveg. Ha cikkcakkossá válnak a vonalak, élek, ez már a grafika szétesésére utal, nem a későbbi nyomtatás hibája lesz.

Ennek oka lehet, ha nem megfelelő felbontású képet használtunk, vagy nem megfelelő felbontásban mentettük le a végfile-t.

Ezt mindenképpen javasoljuk korrigálni, ha megoldható.

Szín:

A nyomtatás CMYK színmódban történik, ezért mindenképpen így érdemes leadni a grafikát, hogy azt a képet lássa a készítő megközelítőleg, ami a nyomaton látható lesz. Az RGB színbontásból CMYK-ra történő átalakításnál színenként különböző mértékű színmódosulással kell számolni. Az átkonvertálásból adódó eltérésekért utólag nem tudunk felelősséget vállalni.

A direkt színeket is kérjük 4 színre (CMYK) bontva megadni.

* Színgaranciát csak az általunk elkészített színminta vagy próbanyomat alapján tudunk vállalni! Ha érzékeny színekről van szó (pl. céges arculati elemek), akkor mindenképpen ajánljuk a színminta kérését. Termékrendelés esetén cégünknél az első A4-es méretű színminta ingyenesen igényelhető 48 órán belüli határidővel. Minden további A4-es színminta díja 1000 Ft / db + áfa.

* Színminta igényét kérjük előre jelezze. Amennyiben nem merül fel gyártás előtt erre vonatkozó igény, nyomtatás után reklamációt már nem tudunk elfogadni.

Formátum:

A végső, nyomtatásra leadott formátum lehetőség szerint raszteres állomány legyen: Photoshop EPS, JPG vagy TIFF (esetleg zárt Psd, Bmp, Png).

Ezen formátumban leadott anyagok ellenőrzése (méret, felbontás, szín) benne van a termékárban, ingyenesen elvégezzük.

Egyéb állományokat is fogadunk: PDF, EPS, AI, Corel, stb., de ezen formátumok átkonvertálását, konvertálás utáni alaposabb ellenőrzését alkalmanként egy minimális szerkesztési díj ellenében tudjuk elvégezni. Ennek díja grafikánként: 1000 Ft / leadás + Áfa.

! Ezen állományokhoz kérnénk szépen nézőképet, hogy legyen az ellenőrzésnél viszonyítási alapunk.

*A szerkesztés befejeztével össze kell olvasztani a rétegeket, ezzel megelőzhető a későbbi hibás megjelenítés.

Tartalom:

Kérjük minden esetben alaposan ellenőrizze át tartalmilag a grafikát (pl. helyesírás, stb.), mert a leadott anyagok tartalmáért mindenkor a megrendelőt terheli felelősség.

 

 

 

 

Grafikai anyag küldése:

A kész grafikákat mostmár 25 MB-ig e-mail-en is tudjuk fogadni, 25 MB méret felett óriásfájl-küldővel fogadjuk az info@displayhaz.hu vagy a grafika@displayhaz.hu email címre (pl. mammutmail.com, toldacuccot.hu, stb).

! Kérjük a megrendelő cég és megrendelés nevét minden esetben feltüntetni a megjegyzésben a későbbi könnyebb beazonosítás érdekében!

*Nagy mennyiségű anyag leadása esetén FTP szerverünk elérhetőségét kérheti kollégáinktól!

 

Grafikai csomagjaink:

Ellenőrzés – alap csomag:  0 Ft

 • Az elsődlegesen kért formátumok leadása esetén : Photoshop EPS, JPG, TIFF, PNG, BMP zárt állományok.
   
 • Minden esetben gyártás előtt ellenőrizzük a file méretét, színét, felbontását, 1-2 nagyításban a képminőséget, ezek után nyomtatjuk.
   
 • Ebben az esetben feltételezzük, hogy hozzáértő szakember szakszerűen, a segédleteinknek megfelelően szerkesztette meg a grafikát, és az alap ellenőrzésen túl egyéb teendő nélkül gyártásra küldhető az anyag.
   

Ellenőrzés – extra csomag:   1000 Ft / grafika / alkalom + áfa

 •  Amennyiben a másodlagosan megadott file-formátumok valamelyikében kapjuk az anyagot : PDF, EPS, AI, Corel, stb.
   
 • Amikor nem biztos megrendelőnk az elkészített anyag minőségében, gyárthatóságában.
   
 • Ez az ellenőrzési csomag tartalmazza az átkonvertálást nyomdai állományra, és egy jóval alaposabb részletes ellenőrzést (maximum 30 perc időtartamban), mely során helyreállítjuk az átalakításból esetlegesen adódott eltéréseket, hibákat is, és ha szükséges ellenőrző nézőképet küldünk vissza a nyomdakész anyagról, aminek jóváhagyása után megkezdődhet a gyártás.
   
 • Az alaposabb ellenőrzés után jelezzük ügyfelünknek, ha megítélésünk szerint bármilyen probléma léphet fel a nyomtatás során, így korrigálható még gyártás előtt a hiba, ezzel pedig jelentős plusz költséget takaríthat meg.
   

Grafikai szerkesztés, tervezés:

 1. termékrendelés esetén :  
  min. 3500 Ft +Áfa vagy 5000 Ft/óra + Áfa

   
 2. termékrendelés nélkül :  6500 Ft / óra + áfa
 • Azoknak az ügyfeleknek, akik nem rendelkeznek kész grafikával, szívesen segítünk lehetőség szerint minél gyorsabban igényeiknek megfelelő nyomdakész anyagot előállítani.

Amire szükségünk van az eredményes tervezéshez:

 • Részletes egyeztetés: kérjük ügyfelünket, hogy alapos átgondolás után a lehető legtöbb információt és rendelkezésre álló anyagot adja át részünkre (megjelenítendő képanyag, szöveganyag, betűtípus, szín, elképzelés (akár skicc formájában is), stb.)
   
 • A megjelenítendő szöveganyagot lehetőség szerint digitális formában, helyesírásilag, formailag véglegesítve kérnénk, ezzel sok idő spórolható meg.
   
 • Logókat leginkább vektoros formában, vagy nagyfelbontású képben kérnénk.
   
 • A fotóanyagot szintén minél nagyobb felbontásban várjuk.
   
 • Ha nem áll rendelkezésre megfelelő képanyag, van lehetőség átrajzolásra, vagy képvásárlásra, de ez egy elhúzódó grafikai szerkesztést eredményezhet, ami jelentősen növelheti a grafikai költségeket.
   
 • Abban az esetben, amikor az egyeztetések alapján előre meghatározzuk a várható szerkesztési, tervezési időt, 2 tervezetet küldünk. Ha ezek egyike sem bizonyul megfelelőnek, további módosítást kér az ügyfél, és a módosítás elvégzése jelentősen meghaladja az előre megállapított szerkesztési időt, akkor ennek elvégzését plusz óradíj ellenében tudjuk vállalni időarányosan.
   
 • ! Mivel óradíjas grafikai szolgáltatásunk, minél pontosabban tudjuk egyeztetni az igényeket, minél több megfelelő alapanyagot kapunk, annál kevesebb költséggel fog járni a szerkesztés.

 

Arculat – Design:   Egyedi árajánlat alapján!

 • Amennyiben komplett arculati tervezést igényelne többféle terméktípusra is akár, kérjen időpontot kollégánktól, hogy személyes egyeztetés során tájékoztathassuk a lehetőségekről.
   
 • Ebben az esetben kérhet cégünktől egyedi árkalkulációt meghatározott termékcsoport grafikai anyagainak csoportos tervezésére.