Grafikai tervezés

Minden reklámeszköz hatékonysága nagyban függ a rajta elhelyezett üzenettől.

Maga az üzenet is fontos, ezért azt megfelelően kiemelni, és gusztusossá, kívánatossá és emlékezetessé tenni az igazi kihívás.

Cégünk teljes körű reklám-szolgáltatásai között hangsúlyt fektet a grafikai szerkesztésre, hiszen nem minden ügyfelünk rendelkezik grafikus alkalmazottal.

Vállaljuk az egyszeri reklámmegjelenések designjának, vagy komplett cégimázsának kialakítását

Egyeztetés céljából keresse fel kollégáinkat, és egyeztessen időpontot megbeszélésre!


A TÖKÉLETES GRAFIKA ...
 

 
Tudnivalók a grafikai anyagleadással kapcsolatban:

A minél hatékonyabb és problémamentesebb együttműködés érdekében az alábbi információkkal szeretnénk hathatós segítséget nyújtani:

Grafikák leadása:

Honlapunkon minden termékünk oldalán a segédletek fül alatt találhatóak szerkesztési segédletek, melyek minden szükséges információt és sablont tartalmaznak.

Kérjük megrendelőinket, hogy lehetőség szerint ezeket a segédleteket használva állítsák össze és adják le grafikáikat, vagy feltétlenül továbbítsák még a tervezés megkezdése előtt grafikusaiknak, így elkerülhető az esetleg elsőre nem megfelelően megszerkesztett anyagok újraszerkesztése. Ezzel időt és költséget takaríthatnak meg.

Méret:

A grafikát 1:1-es méretarányban kell elkészíteni. Pl.: Ha 85x205 cm-es rollupra szeretnénk kreálni egy anyagot, akkor pontosan ekkora méretre kell alakítani.

Kifutóra nincs szükség, csak abban az esetben, ha ezt külön kérjük a grafikai szerkesztési segédletben.

* A kiadványszerkesztő programban ne egy tetszőleges méretű lapra legyen szerkesztve a grafika, hanem a beállított oldalméret egyezzen meg a grafika befoglaló méretével! (Ennek megfelelően a kifutók és vágójelek, ha szükségesek az oldal vágott méretén kívül helyezkedjenek el!)

* Mérettől függően érdemes egy egészséges távolságot tartani az információknak a lap szélétől, hogy az utómunkálatok során hasznos tartalom biztosan ne vesszen el.

*A grafika arányosan kicsinyített méretben történő szerkesztését csak akkor ajánljuk, ha kizárólag vektoros elemeket tartalmaz.

* Amennyiben nem csak vektoros részek alkotják a grafikát, akkor figyelembe kell venni, hogy a pixeles alkotóelemeket, képeket arányosan nagyobb felbontásban kell a file-ba helyezni, és ennyivel nagyobb felbontásban is kell menteni a végfile-t.

Pl.: ha 1:2 méretarányban szerkesztem a grafikát, akkor a képelemnek a min. 100 dpi felbontás helyett 200 dpi felbontásban kell bekerülnie, és így 200 dpi felbontásban kell a végfile-omat is mentenem, hogy ez a minőség meg is őrződjön, mikor a gyártás során a teljes méretben nyomtatják.

Felbontás:

Javasolt felbontás a 150 dpi vagy 60 pixel/cm, de minimum 100 dpi vagy 40 pixel/cm felbontásban kérnénk az anyagokat a lehető legjobb nyomtatási minőség érdekében.

* Kis méretnél, apró betűk, vékony vonalak megjelenítésénél (pl. névjegy, szórólap, stb.) 300 dpi felbontás szükséges a jó minőségű nyomtatási kép eléréséhez (5 pt-nál kisebb betű zavaros betűképet eredményez digitális nyomtatásban).

*A tervezés befejeztével érdemes adott programban (pl. Photoshop, Adobe Acrobat) felnagyítani 100%-os nézetre a grafikát, így azonnal láthatjuk, milyen lesz majd az 1:1 arányú nyomtatási kép. Amire figyelni kell, hogy ne pixelesedjen, ne homályosodjon a kép vagy a szöveg. Ha cikkcakkossá válnak a vonalak, élek, ez már a grafika szétesésére utal, nem a későbbi nyomtatás hibája lesz.

Ennek oka lehet, ha nem megfelelő felbontású képet használtunk, vagy nem megfelelő felbontásban mentettük le a végfile-t.

Ezt mindenképpen javasoljuk korrigálni, ha megoldható.

Szín:

A nyomtatás CMYK színmódban történik, ezért mindenképpen így érdemes leadni a grafikát, hogy azt a képet lássa a készítő megközelítőleg, ami a nyomaton látható lesz. Az RGB színbontásból CMYK-ra történő átalakításnál színenként különböző mértékű színmódosulással kell számolni. Az átkonvertálásból adódó eltérésekért utólag nem tudunk felelősséget vállalni.

A direkt színeket is kérjük 4 színre (CMYK) bontva megadni.

* Színgaranciát csak az általunk elkészített színminta vagy próbanyomat alapján tudunk vállalni! Ha érzékeny színekről van szó (pl. céges arculati elemek), akkor mindenképpen ajánljuk a színminta kérését. Termékrendelés esetén cégünknél az első A4-es méretű színminta ingyenesen igényelhető 48 órán belüli határidővel. Minden további A4-es színminta díja 1000 Ft / db + áfa.

* Színminta igényét kérjük előre jelezze. Amennyiben nem merül fel gyártás előtt erre vonatkozó igény, nyomtatás után reklamációt már nem tudunk elfogadni.

Formátum:

A végső, nyomtatásra leadott formátum lehetőség szerint raszteres állomány legyen: Photoshop EPS, JPG vagy TIFF (esetleg zárt Psd, Bmp, Png).

Ezen formátumban leadott anyagok ellenőrzése (méret, felbontás, szín) benne van a termékárban, ingyenesen elvégezzük.

Egyéb állományokat is fogadunk: PDF, EPS, AI, Corel, stb., de ezen formátumok átkonvertálását, konvertálás utáni alaposabb ellenőrzését alkalmanként egy minimális szerkesztési díj ellenében tudjuk elvégezni. Ennek díja grafikánként: 1000 Ft / leadás + Áfa.

! Ezen állományokhoz kérnénk szépen nézőképet, hogy legyen az ellenőrzésnél viszonyítási alapunk.

*A szerkesztés befejeztével össze kell olvasztani a rétegeket, ezzel megelőzhető a későbbi hibás megjelenítés.

Tartalom:

Kérjük minden esetben alaposan ellenőrizze át tartalmilag a grafikát (pl. helyesírás, stb.), mert a leadott anyagok tartalmáért mindenkor a megrendelőt terheli felelősség.

 

 

 

 

Grafikai anyag küldése:

A kész grafikákat mostmár 25 MB-ig e-mail-en is tudjuk fogadni, 25 MB méret felett óriásfájl-küldővel fogadjuk az info@displayhaz.hu vagy a grafika@displayhaz.hu email címre (pl. mammutmail.com, toldacuccot.hu, stb).

! Kérjük a megrendelő cég és megrendelés nevét minden esetben feltüntetni a megjegyzésben a későbbi könnyebb beazonosítás érdekében!

*Nagy mennyiségű anyag leadása esetén FTP szerverünk elérhetőségét kérheti kollégáinktól!

 

Grafikai csomagjaink:

Ellenőrzés – nyomtatás előtti:  0 Ft

 • Az elsődlegesen kért formátumok leadása esetén : Photoshop EPS, JPG, TIFF, PNG, BMP zárt állományok.
   
 • Minden esetben gyártás előtt ellenőrizzük a file méretét, színét, felbontását, 1-2 nagyításban a képminőséget, ezek után nyomtatjuk.
   
 • Ebben az esetben feltételezzük, hogy hozzáértő szakember szakszerűen, a segédleteinknek megfelelően szerkesztette meg a grafikát, és az alap ellenőrzésen túl egyéb teendő nélkül gyártásra küldhető az anyag.
   

Ellenőrzés – hibás anyagleadás miatt többszöri : 1000 Ft / grafika / alkalom + áfa

 • Amikor hibásan küldi a grafikai anyagot. Minden hibás grafika újraküldésének ellenőrzése 1.000 Ft+ Áfa/grafika/alkalom
   
 • Amennyiben a másodlagosan megadott file-formátumok valamelyikében kapjuk az anyagot : PDF, EPS, AI, Corel, stb.

   

Grafikai szerkesztés, tervezés:

 1. termékrendelés esetén :  
  5000 Ft/óra + Áfa

   
 2. termékrendelés nélkül :  6500 Ft / óra + áfa
 • Azoknak az ügyfeleknek, akik nem rendelkeznek kész grafikával, szívesen segítünk lehetőség szerint minél gyorsabban igényeiknek megfelelő nyomdakész anyagot előállítani.

Amire szükségünk van az eredményes tervezéshez:

 • Részletes egyeztetés: kérjük ügyfelünket, hogy alapos átgondolás után a lehető legtöbb információt és rendelkezésre álló anyagot adja át részünkre (megjelenítendő képanyag, szöveganyag, betűtípus, szín, elképzelés (akár skicc formájában is), stb.)
   
 • A megjelenítendő szöveganyagot lehetőség szerint digitális formában, helyesírásilag, formailag véglegesítve kérnénk, ezzel sok idő spórolható meg.
   
 • Logókat leginkább vektoros formában, vagy nagyfelbontású képben kérnénk.
   
 • A fotóanyagot szintén minél nagyobb felbontásban várjuk.
   
 • Ha nem áll rendelkezésre megfelelő képanyag, van lehetőség átrajzolásra, vagy képvásárlásra, de ez egy elhúzódó grafikai szerkesztést eredményezhet, ami jelentősen növelheti a grafikai költségeket.
   
 • Abban az esetben, amikor az egyeztetések alapján előre meghatározzuk a várható szerkesztési, tervezési időt, 2 tervezetet küldünk. Ha ezek egyike sem bizonyul megfelelőnek, további módosítást kér az ügyfél, és a módosítás elvégzése jelentősen meghaladja az előre megállapított szerkesztési időt, akkor ennek elvégzését plusz óradíj ellenében tudjuk vállalni időarányosan.
   
 • ! Mivel óradíjas grafikai szolgáltatásunk, minél pontosabban tudjuk egyeztetni az igényeket, minél több megfelelő alapanyagot kapunk, annál kevesebb költséggel fog járni a szerkesztés.

 

Arculat – Design:   Egyedi árajánlat alapján!

 • Amennyiben komplett arculati tervezést igényelne többféle terméktípusra is akár, kérjen időpontot kollégánktól, hogy személyes egyeztetés során tájékoztathassuk a lehetőségekről.
   
 • Ebben az esetben kérhet cégünktől egyedi árkalkulációt meghatározott termékcsoport grafikai anyagainak csoportos tervezésére.